1 adet yumurta
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı Berrak un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı buğday nişastası
200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir yoğurma kasesine aktarın. Üzerine 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın. 1 su bardağı pudra şekeri, 5 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 3 su bardağı Berrak unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kurabiye hamurundan büyükçe bir parça alın ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak 2 parmak kalınlığında rulo şekline getirin. Kenar kısımlarını kesin. Ardından üzerinden çatal yardımıyla geçerek şekil verin. Bıçak yardımıyla 3 parmak genişliğinde parçalar kesin. Fırın tepsisine aktarın. Üzerleri hafif kızarıp renk alana kadar önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Soğuttuktan sonra pudra şekeri eleyerek servis edin.