Berrak Makarna | Berrak Dünya'nın Her Yerinde
Poğaça
30
4
Malzemeler

1 bardak süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yap
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5.5 - 6 su bardağı un
2 yumurta
Çörek otu
Susam
Yumurtanın sarısı

Hazırlık

Öncelikle hamurumuzun mayası için boş bir tavaya sütü ekleyerek ılıtıyoruz. Ilıdıktan sonra yoğuracağımız kaba sütümüzü, şekerimizi ve paket mayamızı ilave edip karıştırma işlemine başlıyoruz. Kabardıktan sonra yoğurt, yağ, tuz, yumurtanın akı da kabımıza ekliyoruz. Yavaş yavaş Berrak unumuzu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta hamurumuzun ne sert ne de yumuşak olmasıdır. İkisinin ortasında bir kıvamda olmasına (kulak memesi) özen göstermeliyiz. Yoğurma işlemi de bittikten sonra hamurumuzun üzerini streçleyip yaklaşık bir saat kadar bekliyoruz. Hamurumuz hazır hale geldikten sonra küçük mandalina şeklinde parçalara bölüyoruz. Elimizi yağlayıp parçalara böldüğümüz hamurları tek tek yuvarlak şekilde açıyoruz.

Yuvarlak hale getirdiğimiz hamurun içine damak tadımıza göre malzemelerimizi ekliyoruz. İster peynirli maydanozlu, ister patatesli isterseniz kaşar ekleyerek yapabilirsiniz. Malzemeleri de ekledikten sonra hamurlarımızın üzerini kapatıp önce yumurtanın sarısını sürüp sonra da susamları serpiyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında poğaçalarımızı kızarana kadar pişiriyoruz.

Çerez Politikası berrakmakarna.com.tr olarak internet sitemizde çerez kullanmaktayız. Bu Çerez Politikası ("Politika") berrakmakarna.com.tr tarafından yönetilen https://berrakmakarna.com.tr/ adresli internet sitesi için geçerli olup çerezler işbu Politika'da belirtilen şekilde kullanılacaktır.

Kabul Ediyorum