1,5 su bardağı Berrak irmik
Yarım yemek kaşığı çam fıstığı
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
Servis için; 2 tatlı kaşığı toz tarçın kullanabilirsiniz.
Tenceremize 3 yemek kaşığı tereyağını eritelim, çam fıstığını içerisine atıp kavurmaya başlayalım. Fıstıkların kavrulmasının ardından yukarıda belirtilen miktardaki Berrak irmiği tencereye aktarın ve sürekli karıştırıp ocağın atını kısıp 20 dakika kadar kavurun. Tatlının şerbetini yapmak için; 1,5 su bardağı su,1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte ocağın üstüne kaynamaya bırakın. İrmik iyice kavrulduktan sonra şerbeti azar azar tencereye ekleyin. Sıcak şerbetin etkisiyle fokurdayan irmik karışımını karıştırmaya devam edin. Helvanın altını kısıp 10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatalım. Demlenmiş olan irmik helvasını kaselere alıp servis edelim.