Patlıcanlı Spagetti

Kelebek
January 4, 2018
Mantı
January 9, 2018

Malzemeler

  • 1 paket spagetti
  • 1 sap kereviz
  • 3 adet patlıcan
  • 1/2 kg domates
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 baş soğan
  • 1 adet havuç
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Patlıcanları soyup küp şeklinde doğrayın. Yarım saat kadar tuzlu suda bekletin; acı suyunu sıkıp akıtın. Diğer tarafta domatesleri doğrayın, havuçları rendeleyin ve maydanozları ince ince kıyın. Rendelediğiniz soğanı zeytinyağında kavurun. Soğan pembeleşince doğradığınız domatesleri, havucu, maydanozu, kereviz yapraklarını ve tuzla karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Diğer tarafta doğradığınız patlıcanları tavada kızartın ve domatesli sosa ekleyerek yirmi dakika kadar kısık ateşte tekrar pişirin. Makarnayı haşlayın, suyunu süzün ve bir tabağa boşaltın. Patlıcanlı sosu üzerine döktükten sonra servis yapın.

Türkçe