Maydanoz Soslu Tavuklu Burgu Makarna

tavuklu-makarna-tarifi

Maydanoz Soslu Tavuklu Burgu Makarna

Categories: Sizden Gelenler

Gönderen: Neslihan Doğan / Ankara

Malzemeler

1 paket burgu makarna
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun kabuğu (ince şeritler halinde kesilmiş)
1 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
2çorba kaşığı tereyağı
300 gr. tavuk göğüs eti (derileri ayıklandıktan sonra kuşbaşı doğranmış)
2 arpacık soğan
3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Hazırlanışı

Zeytinyağı ve limon kabuğu şeritlerini bir tencereye koyup 3-4 dakika ısıtın. Tuzu ve tavuk suyunu ekleyip karışımı çekinceye kadar karıştırın. Bu arada makarnaları haşlayın. Tereyağını bir tencereye koyup erimeye bırakın. Ardından tavukları ve arpacık soğanları ekleyip 3 dakika kadar pişirin. Limon kabuğu ile hazırladığınız karışı ve maydanozları tavukların üzerine döküp biraz daha pişirin. Makarnalar haşlanınca süzgeçten geçirin ve servis tabağına aktarın. Maydanozlu tavuk sosunu üzerine döküp servis yapın.