logo

 

Makarnayı pişirdikten sonra soğuk suyla durulamalı mıyım?
Sadece, makarnayı soğuk olarak veya sosla birlikte hemen servis edeceğiniz zaman suyla durulayabilirsiniz. Bu durumlarda makarnanın soğuk suyla durulanması, pişme işlemini bitirir ve diri kalmasını sağlar.
Makarnanın pişerken veya piştikten sonra birbirine yapışmasını nasıl önlerim?
Makarnanızı çok su kullanarak ve aşırı pişirmeden hazırlayın. Makarna paketinin üzerinde belirtilen pişirme sürelerine sadık kalın.
Bütün makarnalarda yumurta var mıdır?
Hayır. Aksi belirtilmedikçe genellikle makarnalar yumurta içermez. Kullandığınız makarnanın yumurta içerip içermediğini öğrenmek için pakette yer alan içindekiler bölümüne bakınız.
Makarnayı nasıl saklamalıyım?
Serin ve kuru bir yerde sakladığınız makarna paketlerini iki yıl kadar muhafaza edebilirsiniz. Yeni bir paket açmadan önce, açık olan paketi mutlaka bitiriniz. Pişirilmiş makarnalarınızı, hava almayan bir kabın içinde 3 ile 5 gün arasında saklayabilirsiniz. Bir miktar sıvı yağ eklerseniz, makarnalarınız birbirine yapışmaz. Pişmiş makarnalarınızı soslarıyla karıştırıp saklamayınız.