Bolonez Soslu Makarna

Spagetti-Napoliten

Bolonez Soslu Makarna

Categories: Sizden Gelenler

Gönderen: Dudu Füsun KURŞUN / İSTANBUL

MALZEMELER (4 kişilik)

1 paket Berrak mantı makarna 250 gr kıyma 3 domates 1 soğan 1 havuç 50 gr dana jambon 100 gr porcini mantarı 2 defne yaprağı 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı beyaz şarap 1 çay kaşığı muskat 1 yemek kaşığı domates salçası 1 kahve fincanı krema 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri Tuz, karabiber

 

HAZIRLANIŞI

Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Jambon dilimlerini küçük kare şeklinde kesin. Soğanı soyup doğrayın. Havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Sırasıyla havuç, mantar ve domatesi ilave edip soteleyin. Jambon, 1 kaşık suda ezilmiş domates salçası, muskat, defne yaprağı 1 tutam tuz, karabiber ve beyaz şarabı ekleyiı kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Kremayı ilave edip karıştırın ve 2-3 dakika sonra tavayı ocaktan alın. Makarnayı paket üzerinde pişirme önerisine uygun olarak haşlayıp süzün Bolonez sosunu ekleyin. Parmesan peynirini ilave edip sıcak servis yapın. Afiyet olsun :)